HomeBlogEtapele de constructie a unei termocase

Etapele de constructie a unei termocase

Construcţia termocasei presupune următoarele etape:
1. Elaborarea proiectului de arhitectură, obţinerea documentaţiei necesare pentru construcţia;
2. Organizarea de şantier;

3. Efectuarea nemijlocit a construcţiei casei sub supravegherea inspectorului de şantier;

Termocasa este un tip nou de construcţii pe piaţa autohtonă, care se poate realiza în termeni restrânşi şi cu cheltuieli mult mai reduse, în comparaţie cu metodele clasice de construcţie. Tehnologia de construcţie este într-atât de simplă, încât oricine poate participa direct la procesul de realizare a acesteia, deoarece termocasa se asamblează precum un constructor Lego. O termocasă se construieşte din cofraje speciale, realizate din polistiren expandat de orice densitate, în care se montează armatura şi se toarnă betonul, conform proiectului de structură. Cofrajele sistemului execută fundaţia, pereţii exteriori, pereţii interiori, centurile şi plăcile clădirilor, cu diferite grosimi ale izolaţiei termice şi cu diferite rezistenţe ale construcţiei, cerute de beneficiar. Acest lucru este posibil datorită flexibilităţii sistemului, care constă în posibilitatea obţinerii de cofraje de diferite forme şi dimensiuni, folosind pentru producerea lor aceleaşi utilaje, la acelaşi preţ. Schimbarea formelor şi dimensiunilor se face din programarea soft a utilajelor şi o ajustare mecanică a acestora, uşoară şi rapidă. Datorită structurii cofrajelor, acestea pot fi astfel modelate, astfel încât termocasa poate lua orice formă, inclusiv rotundă. Un alt avantaj al termocaselor este acela că, având o grosime a pereţilor de doar 250 mm, acest tip de construcţie păstrează aceeaşi căldură ca şi o casă din cărămidă cu un perete gros de 1,5 m. Datorită acestei calităţi, perioada de încălzire, pe timp de iarnă, este mult mai scurtă şi poate să înceapă mult mai târziu. Vara, în schimb, termocasa păstrează răcoarea, oferind proprietarilor un adevărat adăpost împotriva caniculei. În plus, având acelaşi perimetru al peretelui exterior, o termocasă va avea spaţiu locativ mai mare decât o construcţie similară din cărămidă.

Simplitatea şi rapiditatea cu care se realizează construcţia unei astfel de locuinţe sunt principalele condiţii, datorită cărora se economisesc bani şi efort fizic. Cofrajele sunt foarte uşoare, iar pentru fixarea lor nu este necesară forţă de muncă calificată. Viteza de construcţie a peretelui, conform acestei tehnologii, este de 10 ori mai mare decât a tehnologiilor tradiţionale. De exemplu, pentru construirea unui metru pătrat de perete din cofraje sunt necesare, aproximativ, 30 minute. Pentru aceeaşi suprafaţă de perete de construcţie clasică sunt necesare 2-3 ore.

Cofrajele sunt confecţionate dintr-un material inofensiv pentru sănătate. La fabricarea lor se folosesc substanţe şi gaze nepoluante şi nu afectează sănătatea. În plus, acestea oferă protecţie împotriva rozătoarelor, ciupercilor şi bacteriilor. Calitatea materialelor garantează lipsa condensului şi a igrasiei, factori care prelungesc durata de viaţă a construcţiei cu câteva zeci de ani, în comparaţie cu o locuinţă clasică. Acest tip de construcţii are domenii largi de aplicare: construcţii de case, vile, pensiuni, case de vacanţă; construcţii de cartiere rezidenţiale moderne; proiecte comerciale, birouri, magazine, depozite, hale industriale, ş.a.

Rate this item
(2 votes)
GreenPro
Copyright © 2012-2019 by ConstructiiCase.md.  Toate drepturile rezervate. Elaborare si support Web, SEO Moldova