HomeBlogUnde apare mucegaiul si ciupercile, in casa?

Unde apare mucegaiul si ciupercile, in casa?

Mucegaiul si ciupercile apar de foarte multe ori in case ( pe pereti, pod, suprafetele mobilei vechi sau in colturile casei) astfel creindu-ti mari batai de cap si chiar iti poate afecta sanatatea. Ciupercile si mucegaiul de multe ori apar in secret, iar sporii sai pot calatori prin intermediu aerului si mereu sint in cautarea conditiilor optime pentru a se dezvolata.

Conditiile perfecte pentru dezvoltare cuprinde , umeditatea,
temperatura , substanta hranitoare. Umeditatea ramine oricum principalul factor fara de care nu se poate lipsi mucegaiul si care provine fie din accesul umiditatii din exterior, mai ales prin nerespectarea cerintelor de constructie a casei sau a blocului locativ, prin folosirea unor materiale de constructie necalitative sau chear prin simplu fapt ca in incaperile resprective nu are loc o aerisire de cel putin 15 minute pe zi.
De cele mai multe ori mucegaiul si ciupercile apar in casele construite traditional dupa sistema clasica. O varianta de constructie care ar preveni aparitia acestor doi factori ar fi Termocasa. Constructia casei din polisteren duce la prevenirea mucegaiului si ciupercilor in interior, deoarece polistirenul nu este un mediu de aparitie si dezvoltare a acestora. Polistirenul este un material ce nu intretine umezeala si in plus acesta termoizoleaza foarte bine peretii astfel in cit diferenta de temperatura din casa si exterior nu va duce la aparitia vaporilor de apa pe peretii constructiei.
O alta varianta optima si corecta pentru prevenirea mucegaiului ar fi termoizolarea peretilor cel putin exterior ai locuintei cu polistiren.
Prin efectuarea unei ventilatii corecte si prin izolarea peretilor cu polistiren sau constructia unei termocase puteti crea formula perfecta in lupta cu mucegaiul si ciupercile pentru confortul si siguranta dumneavoastra.

Rate this item
(2 votes)
GreenPro
Copyright © 2012-2019 by ConstructiiCase.md.  Toate drepturile rezervate. Elaborare si support Web, SEO Moldova