HomeBlogImportanta materialelor folosite in constructii

Importanta materialelor folosite in constructii

In constructii o mare importanta o au materialele folosite. Necesitatile populatiei a fost primul factor care a determinat aparitia locuintelor. In baza acestui factor a inceput evolutia si dezvoltarea materialelor de constructii. Abilitatea de constructii a clasificat materialele folosite in constructii mai intii in functie de resursele locale si apoi dupa necesitatile sociale, dar aceste clasificari totusi tineau cont de rezistenta acestor material.

Specifice tipului de constructii se folosesc o gama variata de materiale de constructii. Se intilnesc doua tipuri de materiale: materiale naturale si materiale artificiale.
Materialele naturale erau folosite mai mult in trecut si sunt folosite mai putin in prezent, acestea sunt: lemnul si piatra. Dupa epuizarea acestor materiale sa trecut la materialele articiale dar care sunr foarte rezistente, ecologice, cu stabilitate a proprietatilor pe perioade indelungate, reciclabile, dar si cu o izolatie extrem de ridicata. Materialele de constructii trebuiesc alese cu mare atentie, acestea trebuie sa asigure constructiei rezistenta, stabilitate si durabilitate la diverse solicitari la care este supusa aceasta constructie in timpul exploatarii. O buna functionalitate a unei contructii civile sau constructii comerciale depinde nu numai de proiectare, ci și de alegerea corespunzatoare, de justa folosire a materialelor si calitatea lor.
In prezent sunt folosite materiale de constructii ecologice si rezistente. Cele mai modern si rezistente tipuri de constructii sunt constructiile din cofraje de polistiren expandat si beton armat. Aceste materiale sunt pe larg folosite in tarile europene. Ele asigura o casa sanatoasa si siguranta in ziua de mine.

Rate this item
(6 votes)
GreenPro
Copyright © 2012-2019 by ConstructiiCase.md.  Toate drepturile rezervate. Elaborare si support Web, SEO Moldova