HomeBlogCostul real al unei constructii

Costul real al unei constructii

Costul real al unei constructii se ia in general dupa 1 m.p. Acest cost cuprinde in primul rind proiectarea constructiei, materiale necasare, muncitori, calitatea lucrarilor si nu in ultimul rind de compania constructoare.
Sunt citeva metode de calculare a costului real a constructiei:

1. Costul real al unei constructii depinde in primul rind de tipul si tehnologia de constructie. Se intilnesc citeva tipuri de tehnologii de constructii: Case de caramida, Case din beton, Case din lemn, Case din blocuri mici de calcar etc.
Cea mai utilizata tehnologie de constructie la momentul actual este carcasa din beton armat si umplutura din blocuri mici de calcar.O alta tehnologie sunt constructiile executate din cofraje din poliester expandat si beton armat (termoblocuri). Acest tip de constructie pe linga faptul ca are caracteristici superioare de termoizolare au si preturi destul de convenabile. In dependenta de tipul casei va puteti construi casa dupa propriul buzunar.
Se intilnesc citeva tipuri de termocase, iata care sunt ele si care este pretul propus de catre ConstructiiCase.md:

- Casa “la gri” – fundatia, planseul si peretii casei sunt din beton armat termoizolant pe interior si exterior, casa mai este dotata cu canale de ventilatie si canale de canalizare, pretul real pentru constructie ar fi de la 180 euro/m.p de suprafata.

- Casa “la rosu” – fundatia, peretii si planseul casei sunt din beton armat termoizolant pe interior si exterior, aceasta casa mai este dotata cu canale de ventilatie si de canalizare si acoperis din tigla metalica finlandeza, pretul real de la 220 euro/m.p de suprafata.

- Casa “la rosu + finisare exterioara” – casa are peretii, fundatia si planseul casei din beton armat termoizolant, mai este dotata cu ferestre PVC sau geamuri termopan, acoperis din tigla metalica finlandeza si finisare exterioara, pretul real pentru o astfel de constructive este de la 270 euro/m.p de suprafata.

- Case “la cheie” – constructia este compusa din pereti, fundatie si planseu din beton armat termoizolant de interior si exterior, canale de ventilare, canale de canalizare, ferstre germane PVC , acoperis tigla metalica, finisari exterioare si interioare, usi de interior etc. Instalarea electricitatii, sistemei de incalzire si a obiectelor sanitare, pretul real de la 380 euro/m.p de suprafata.

2. Metode calcularii lucrarilor pentru costul real a constructiei. La aceasta etapa seful carierei de constructie denumeste salariul muncitorilor pe m.p a suprafetei totale. Acest cost poate fi primit si agreat de catre client insa costul total pina la finalizarea constructiei se mareste de 2-3 ori ca urmare a materialor folosite, utilajului si a altor cheltuieli.

3. Metoda calcularii costului real dupa cifrele consolidate. Contractantul face o lista si un calcul cu referire la materialele necesare, cantitatea si valoarea lor, pasii care trebuiesc urmati. Conform acestei metode clientul poate verifica valoarea, cantitatea de material necesare, cit si calitatea lucrarilor. Aceasta metoda este o metoda des folosita de catre companiile mici si mijlocii de constructie.

Rate this item
(60 votes)
GreenPro
Copyright © 2012-2019 by ConstructiiCase.md.  Toate drepturile rezervate. Elaborare si support Web, SEO Moldova